top of page

Activitats del mes de Desembre del 2014

Aquesta iniciativa està pensada per tenir constànica del grau de coneixement que el poble de l'Escala té envers el seu patrimoni i les novetats arqueològiques en relació amb el MAC - Empúries. 

Tanmateix, l'untienquesta no es farà solament en àmbit local sinó que es pretén estendre-la per tothom qui vulgui col·laborar.

Si ens voleu ajudar, només cal que ompliu una butlleta que trobareu tant en qualsevol comerç, local o botiga de L'Escala, com de forma interactiva omplint l'untienquesta a través d'aquesta pàgina web.

Quantes més butlletes tinguem millor serà la nostra aproximació a l'ús social que se'n fa del nostre patrimoni cultural.

 

 

Tothom que ho vulgui està convidat a la presentació en públic de l'Associació Cultural Untikesken, on es coneixeran els primers resultats de l'Untienquesta.

Aquest dia serà l'indicat per qualsevol que tingui ganes d'apuntar-se a formar part de l'Associació Cultural Untikesken - Amics del Museu d'Empúries.

Com a convidada ens acompanyarà la Dra. Marta Campo i Díaz, especialista en numismàtica i la que va ser durant anys la directora del MNAC - Gabinet Numismàtic de Catalunya.

Al final de l'acte, i com a colenda, hi haurà un pica-pica per tots els assistents.

Les Saturnalies eren unes importants festivitats romanes, celebrades entre el 17 i el 23 de desembre: era el temps de Nadal. 

En aquest 1r Untikaforum es vol fer una taula rodona per parlar sobre el Nadal i l'Empúries del segle II, un abans i un després.

Entre tots els assistents es sortejarà un lot de llibres d'Empúries cedit pel MAC - Empúries.

També hi haurà un pica-pica per a tothom!

L'indret escollit per presentar el llibre La voluntat clàssica de Catalunya. El paper del jaciment arqueològic d'Empúries en la construcció del nacionalisme català: Prat de la Riba, Eugeni d'Ors i el Noucentisme ha estat l'idònia Biblioteca del MAC - Empúries.

El jove autor Pau Guinart i López presentarà la seva darrera obra.

Aquest acte serà presentat per Joaquim Nadal i es clourà amb un pica-pica per tots els assitents!

 

Co-organitza:

Col·labora:

Associació Cultural Untikesken - Amics del Museu d'Empúries 

17130 L'Escala 

2014 

 

bottom of page