Activitats del mes de Desembre del 2014

Aquesta iniciativa està pensada per tenir constànica del grau de coneixement que el poble de l'Escala té envers el seu patrimoni i les novetats arqueològiques en relació amb el MAC - Empúries. 

Tanmateix, l'untienquesta no es farà solament en àmbit local sinó que es pretén estendre-la per tothom qui vulgui col·laborar.

Si ens voleu ajudar, només cal que ompliu una butlleta que trobareu tant en qualsevol comerç, local o botiga de L'Escala, com de forma interactiva omplint l'untienquesta a través d'aquesta pàgina web.

Quantes més butlletes tinguem millor serà la nostra aproximació a l'ús social que se'n fa del nostre patrimoni cultural.

 

 

Tothom que ho vulgui està convidat a la presentació en públic de l'Associació Cultural Untikesken, on es coneixeran els primers resultats de l'Untienquesta.

Aquest dia serà l'indicat per qualsevol que tingui ganes d'apuntar-se a formar part de l'Associació Cultural Untikesken - Amics del Museu d'Empúries.

Com a convidada ens acompanyarà la Dra. Marta Campo i Díaz, especialista en numismàtica i la que va ser durant anys la directora del MNAC - Gabinet Numismàtic de Catalunya.

Al final de l'acte, i com a colenda, hi haurà un pica-pica per tots els assistents.

Les Saturnalies eren unes importants festivitats romanes, celebrades entre el 17 i el 23 de desembre: era el temps de Nadal. 

En aquest 1r Untikaforum es vol fer una taula rodona per parlar sobre el Nadal i l'Empúries del segle II, un abans i un després.

Entre tots els assistents es sortejarà un lot de llibres d'Empúries cedit pel MAC - Empúries.

També hi haurà un pica-pica per a tothom!

L'indret escollit per presentar el llibre La voluntat clàssica de Catalunya. El paper del jaciment arqueològic d'Empúries en la construcció del nacionalisme català: Prat de la Riba, Eugeni d'Ors i el Noucentisme ha estat l'idònia Biblioteca del MAC - Empúries.

El jove autor Pau Guinart i López presentarà la seva darrera obra.

Aquest acte serà presentat per Joaquim Nadal i es clourà amb un pica-pica per tots els assitents!

 

Co-organitza:

Col·labora:

Associació Cultural Untikesken - Amics del Museu d'Empúries 

17130 L'Escala 

2014