top of page

Presentació en societat de l'associació Untikesken

10 Notícies - 21/12/2014

 

L'Associació Cultural Untikesken d'amics d'Empúries es dóna a conèixer amb una sèrie d'activitats per promocionar el jaciment. Demà hi ha el primer Untikafòrum a les 11 del matí al CER.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

   Tot i que l'Associació Cultural Untikesken es va crear l'any 2008, amb l'objectiu de donar a conèixer el patrimoni d'Empúries, no ha estat fins aquest mes que ha començat a programar una sèrie d'activitats de manera estable i periòdica. La presentació en societat va ser dissabte passat, amb una xerrada sobre numismàtica al CER. Untikesken és una paraula d'origen ibèric i és el nom que rebia la seca que hi havia a Empúries. Susagna Romero és la responsable executiva de l'entitat.

   Amb la voluntat de difondre el patrimoni emporità i estrènyer llaços entre Empúries i el nucli de l'Escala, al llarg de l'any l'associació organitzarà tot tipus d'actes.

   Dissabte passat es va fer la primera activitat. I demà a les 11 del matí se celebrarà al CER el Primer Untikaforum, una tertúlia oberta a tothom que debatrà sobre les Saturnals, unes festivitats romanes dedicades al culte al déu Saturn. 

   El programa d'activitats continua el 27 de desembre, amb la presentació d'un llibre que relaciona el naixement del sentiment català amb la descoberta del jaciment d'Empúries. I ja s'estan preparant més actes de cares al gener.

bottom of page