top of page

Congrés FEAM a Altamira

24 - 26 abril del 2015

 

 

 

 

 

 

L'Associació es dóna a conèixer al XXIII Congrés Nacional d'Amics dels Museus, organitzat per la FEAM (Federación Española de Amigos de los Museos)

 

   Durant els dies 24, 25 i 26 d'abril es va celebrar al Museu d'Altamira, a Santillana de Mar, el Congrés que aplega a bona part de les associacions d'amics de museus a nivell estatal. Va ser una molt bona oportunitat per presentar els Amics del Museu d'Empúries i relacionar-nos amb d'altres associacions que tenen els mateixos interessos que nosaltres. Van ser uns dies fantàstics! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

   Si haguéssim de resumir la celebració d'aquest congrés podríem dir que va esdevenir un bon exercici d'inspiració per a futures línies d'actuació, ja que vàrem assisitir a un bon nombre de ponències de congressistes d'arreu del país. En l'assistència al contrés també vàrem poder escoltar de primera mà diferentes experiències que d'altres companys viuen en les seves respectives associacions i com gestionen els recursos que puguin tenir per generar activitats.

   El congrés va iniciar-se amb la presentació de les noves associacions federades a la FEAM i de les associacions càntabres que ens varen acollir i organitzar l'estada. Un cop finalitzada aquesta primera part, el Dr. José Antonio Lasheras (director del Museu d'Altamira) ens va obsequiar amb una visita guiada pel museu, la qual va servir per precedir l'acte inaugural del Congrés amb discursos de la presidenta de la FEAM, Elsa Amatriaín, del subdirector general de Museus Estatals, Miguel González Suela, i de l'alcalde de Santillana de Mar, Isidoro Rábago León. Tot seguit, el Dr. Lasheras tancava els actes del primer dia amb una brillant conferència titulada "Las tres edades de Altamira".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   El següent dia, els congressistes vàrem poder assistir a dues conferències molt interessants sobre el concepte de sostenibilitat, tradicionalment vinculat al medi ambient, però que poc a poc s'ha anat incorporant en d'altres àrees com són la cultura i els museus. La primera va ser a càrrec del director del programa de gestió cultural a la Universitat de Barcelona, el Dr. Lluís Bonet amb una xerrada que portava per nom "Por una gestión sostenible del patrimonio y sus asociaciones de amigos". La segona es va centrar més en la captació de nous socis i la fidelització d'aquests, sota el nom de "Ama a tu socio", presentada per Diana Ruano de l'Associació Espanyola de Fundraising.

   Tot seguit, dividits per grups de treball vàrem realitzar una taula rodona de treball on vàrem debatre sobre els conceptes que poden ajudar a les associacions a entendre la sostenibilitat en els seus respectius museus d'actuació i sobre les estratègies de gestió i sostenibilitat aplicades a les pròpies associacions.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Finalment, ens vàrem reunir tots per assistir a una visita guiada per la Col·legiata i Claustre de Santa Juliana i pel mateix poble de Santillana de Mar, per concloure el dia amb la recepció de l'alcalde de Santillana de Mar a l'Ajuntament.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

   Només podem sentir agraÏment amb tots els participants i organitzadors del Congrés amb qui vàrem establir una bonica relació de treball, els quals esperem retrobar en el següent congrés que es celebrarà el 2016 a Sòria, organitzat per l'Associació d'Amics del Museu Numantí.

 

   Aquí us deixem uns links que poden ser del vostre interés!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Els següents fitxers són les dues ponències realitzades en el Congrés:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Més fotos i premsa:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page