top of page
amics museu empúries untikesken

Presentació de l'Associació "Untikesken"

   Entorn al segle VI abans de Crist, uns agosarats navegants foceus procedents de Massàlia, varen fondejar a prop de l'illot o la península de l'actual Sant Martí d'Empúries i desembarcant a terra varen fundar Emporion. De la mateixa manera, el 31 de juliol de l'any 2008 uns quants, en Manel Armas, en Jordi Boix, en Rafel Bruguera, la Mari Dubé, en Josep Maria Guinart i en Rafel Sabadí, "en-grecs-cats" del segle XXI, hem fundat l'associació Untikesken.

   El nom no va ser triat a l'atzar; aquest genitiu fa referència a la seca pertanyent a la cultura ibèrica instal·lada a Emporion, la qual encunyava moneda sota el nom d'Untikesken. Aquest nom també s'identifica amb la capital del poble dels indigets o indiketes, un poble ibèric situat al la costa NE peninsular.

   La voluntat de l'Associació Untikesken és engrescar a tothom que estimi el nostre patrimoni i la nostra història a formar part dels nous valents "en-grecs-cats", per seguir amb l'aventura que és retrobar-se amb el nostre passat com a ibers-grecs-romans d'Empúries. Només amb la col·laboració de tots aquells que vulguin ser part activa de l'enriquiment social que la cultura porta en sí mateixa, podrem contribuir activament en el floreixement del nostre Museu i del nostre patrimoni arqueològic.

   

amics museu empúries untikesken
amics museu empúries untikesken
amics museu empúries untikesken
amics museu empúries untikesken
bottom of page