top of page

estinations

Notícies relacionades amb Empúries

amics museu empúries untikesken

diaridegirona.cat » Cultura » Arqueologia

Divendres 14 de març de 2008

L´Esculapi ja és a l´Escala

 

La presentació en públic de l'escultura donarà demà el tret de sortida dels actes del centenari

 

La figura de l'Esculapi ja és a Empúries. Acabada de restaurar al Museu Nacional d'Art de Catalunya, on se li han reconstruït els braços que li faltaven, l'estàtua ha tornat a l'Escala 99 anys després de ser descoberta. A la presentació, ahir, dels actes del centenari de l'inici de les excavacions oficials d'Empúries, per sorpresa dels periodistes assistents, es va poder veure la figura del déu de la Medicina sense braços i sense cap, encara en procés de muntatge per presentar-lo demà dissabte.

 

Europa Press/DdeG, L'Escala
 

Anar al web

 

amics museu empúries untikesken

elpuntavui.cat » Cultura » Arqueologia

Dissabte 20 de juny de 2009

Empúries rep la inversió més gran dels últims anys al patrimoni català

 

Tresserras clou el centenari de les excavacions i inaugura els magatzems

 

Ha tornat l'Esculapi, s'hi han fet inversions per un import de més de 5,6 milions d'euros i s'han organtizat una trentena d'activitats culturals, divulgatives i científiques, sobretot a Catalunya però també a Atenes. És el balança del centenari de les excavacions d'Empúries, que ahir es va cloure amb una reunió del comitè organtizador, presidida pel conseller Tresserras. Fruit de la inversió més important dels últims anys en el patrimoni català, Empúries estrena ara uns grans magatzems arqueològics.

 

20/06/09 - Xavier Castillón

Anar al web

 

elpais.com » Cultura » Arqueologia

Dijous 20 de setembre de 2007

Cultura destina seis millones para "reactivar" Empúries en su centenario

 

Grupos de turistas extranjeros, colegios y autocares de jubilados se paseaban ayer por las ruinas de Empúries (Alt Empordà) admirados por el magnífico emplazamiento con vistas sobre el mar de la gran ciudad grecorromana. El yacimiento recibió el año pasado poco más de 200.000 visitantes y desde el Departamento de Cultura de la Generalitat creen que ha llegado el momento de "reactivar" Empúries.

 

Así lo anunció ayer el consejero Joan Manuel Tresserras a pie de las excavaciones arqueológicas, que el año próximo celebran su centenario. "Hay que refrescar la memoria sobre la importancia de este yacimiento, valorarlo e impulsarlo", aseguró. Cultura destinará seis millones de euros en mejorar las instalaciones, potenciar la búsqueda arqueológica y la difusión científica y, sobre todo, llegar al gran público.

 

Natalia Iglesias, Empúries
 

Anar al web

 

Video a TV3

amics museu empúries untikesken

Anar al web

 

Empúries, l'ànima de Catalunya

01/10/08

 

Amb motiu del centenari de les excavacions d'Empúries, TV3 presenta un programa d'"Històries de Catalunya". L'any 1906, Prat de la Riba, president de la Mancomunitat, va demanar als arqueòlegs que cerquessin l'ànima de Catalunya. Dos anys després, sota la direcció de Josep Puig i Cadafalch, es van iniciar les excavacions d'Empúries...

Video a Canal 10 Empordà

Alumnes de Palea Focea visiten l'Escala

10 Notícies - 10/04/2010

 

Anar al web

 

bottom of page